Pages

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Soğan Halkaları
























Malzemeler:

1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1 kaşık nişasta
3 kaşık un
1 çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Galeta unu (yoksa un)
Kızartmak için sıvı yağ

Sos için:

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı zeytin yağı

Yapılışı:

Soğan 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Katları ayrılır. Yumurta, süt, nişasta, un, kabartma tozu, tuz karıştırılır.Krep kıvamında hamur elde edilir. Soğan halkaları bu karışıma batırılır. Daha sonra galetaya bulanır.(Galeta yoksa una bulanır.)  Kızgın yağda kızartılır.

Sos malzemesi karıştırılır.Soğan halkaları sosa batırılarak afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder